УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКОЈ 2024/25. ГОДИНИ

OПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ - 8. РАЗРЕД
ОПШТИНА - Земун
ШКОЛСКА УПРАВА - Београд


Преузми


 

Упис деце у први разред основне школе, за школску 2024/2025. годину обавиће се у периоду од 1. априла 2024. до 31. маја 2024. године.

У први разред школске 2024/25. године уписују се деца рођена 2017. године и деца рођена до 28.2.2018. године.

За ранији упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 1.3. до 1.9.2018. године. Проверу спремности за полазак у школу ове деце обавиће школски психолог.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.

Упис у први разред школске 2024/25. године обављаће се електронским путем.

Родитељ или други законски заступник детета које се уписује у први разред основне школе може да закаже упис и тестирање преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs). Апликација за електронско заказивање термина биће доступна родитељима/другим законским заступницима од 20. марта 2024. године до 31. маја 2024. године.

Уколико родитељ нема могућности да закаже упис детета електронским путем, упис се обавља у школи. Ради електронског уписа ученика у школи, потребно је да родитељ има код себе личну карту и матични број детета.

Упис ученика у први разред, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2024. године. Истог дана који одаберете ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Документа за упис у школу прибављају се по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код лекара из приватне праксе, биће потребно да га родитељ или други законски заступник донесу у школу.

Молимо вас, да у складу са тим, приликом Електронског уписа заказујете термине за тестирање деце у понуђеним датумима, пошто обавите здравствени преглед детета!

Министарство просвете, обезбедило је подршку родитељима/другим законским заступницима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина можете поставити на контакт телефон 011 7350 557.

ДРАГИ НАШИ БУДУЋИ ПРВАЦИ И РОДИТЕЉИ,
ДОБРОДОШЛИ У ОСНОВНУ ШКОЛУ „ИЛИЈА БИРЧАНИН“!