Црвени крст

Подмладак црвеног крста у нашој школи постоји дуги низ година. Ученици наше школе, у сарадњи са наставницима, кроз разне хуманитарне активности помажу свима којима је помоћ потребна. Ученици наше школе се најрадије ангажују у акцијама које помажу деци. Најомиљенија активност, годинама уназад је акција „Један пакетић пуно љубави“ у којој спремамо новогодишње пакетиће сиромашној деци и деци која су у тим, за децу, најлепшим данима, у некој болници.

Ученици наше школе воле и такмичарске активности црвеног крста.

И ове године на традиционалној трци за срећније детињство, која се одржава у октобру месецу, ученици наше школе су донели још један победнички пехар за освојено прво место.

На такмичењу „Шта знаш о црвеног крсту“ ученици четвртог разреда освојили су друго место на општинском такмичењу. Такмичење се одржава сваког маја и на њему учествују ученици четвртог разреда.

Ученици седмог и осмог разреда учествују на такмичењу пружања прве помоћи. Иако се такмиче у категорији са ученицима средњих школа, наши ученици свак године покажу завидно знање и спретност.

У мају месецу се сваке године обележава Дан добровољног давалаштва крви. Пошто ми не можемо да дамо крв, пружамо подршку одраслима који то чине, кроз дружење и цртање на кеју на тему „ Крв живот значи“. Ученици наше школе се радо одазивају и овом дружењу.

Координатори Црвеног крста у нашој школи су наставници Мојсије Дмитровић и Јелена Радоњић.

Учитељица Јелена Радоњић је уједно представник свих земунских основних школа у скупштини црвеног крста.