Портрет ђака генерације

ПОРТРЕТ НАШЕГ ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Од петнаесторо овогодишњих вуковаца наше школе , својим успесима на такмичењима и бројем освојених награда и диплома, од општинског до републичког нивоа, издваја се Стефан Ћурчић , ђ а к 
г е н е р а ц и ј е !!
Стефан потиче из породице интелектуалаца . Мајка Ана је учитељица, а отац Младен ради у Министарству екологије, тако да је од првих ђачких искорака био правилно усмераван да на време одрађује своје обавезе и задатке, односно , да стиче радне навике без којих се, и поред интелектуалних способности, не постиже много.
Свакодневним марљивим учењем од два до три сата дневно , Стефан је стигао до ђака генерације , поноса како својих родитеља,тако и свих наставника.
Своје слободно време осмишљавао је својом љубављу – кошарком и каратеом ( црни појас 1. дан) .
Хоби му је програмирање , а после завршене Математичке гимназије коју жели да упише, планира да му овај тренутни хоби постане и животни позив.
Стефан не крије да су му велики подстрек , поред родитеља, дали и његови наставници од којих посебно издваја Драгану Михајловић Симић, (наставницу физике), Сању Иванић Дељанин (наставницу хемије) и Николу Вигњевића, (наставника математике).
Иначе, из ових предмета је и освајао нека од прва три места и на Републичком такмичењу.
Стефан наглашава још једну своју љубав – љубав према животињама.Каже да му је његова трогодишња корњача права релаксација и инспирација док се одмара од књиге, а кад је већ о књизи реч, омиљена књига му је „Хари Потер“ и радује се предстојећем распусту јер ће моћи да ишчита неке наслове за које није имао времена због школских обавеза . (Морамо да наведемо и мајчине речи да се и родитељи радују јер ће и они имати добро штиво за одмор,мислећи на многобројне књиге које је Стефан добио од школе као награде за освојена места на такмичењима ). 
Из ове школе понеће драге успомене , нарочито са екскурзије у осмом разреду, другаре из одељења са којим је делио своје основношколско детињство, као и наставнике којима и овом приликом упућује захвалност,а осталим ђацима поручује да уз мало труда и добре воље и они могу сутра постати добри ученици који ће бити пример и понос својим родитељима и наставницима.
Срећно, Стефане ! 🙂