Aрхива за ‘Ученици’ категорију

Кампања „Стварамо знање“

Поводом успеха кампање „Стварамо знање“, којом је компанија Телеком Србија, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, опремила 20 информатичких кабинета у 20 основних школа широм Србије, и ове године се наставља добра пракса донирања средстава за набавку рачунарске опреме како би се ђацима олакшала настава информатике и поставили темељи за даље унапређивање знања из области информационих технологија.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је списак од 40 основних школа у Србији којима недостаје рачунарска опрема, а како ће само 20 од њих бити изабрано, организујемо онлине гласање. Гласање која школа ће освојити рачунарску опрему обавиће се на друштвеној мрежи Фејсбук на страници мтс-а  у периоду од 22.5. у 12h до 31.5.2018 у 12h. Како би одабир школа био транспарентан, желели смо да омогућимо свим грађанима да, у складу са Правилима конкурса, својим гласовима утичу на одабир школа победника. Гласање ће трајати 10 дана, а рачунарску опрему ће добити по пет првих школа са највећим бројем гласова у свакој од четири географске области којој припадају.  

Наша школа нашла се  међу потенцијалним добитницима информатичких кабинета. Позивамо Вас да својим гласовима подржите нашу школу, као и остале школе из других географских области и утичете на исход гласања. Након коначног пребројавања гласова, списак школа којима ће бити донирана средства за набавку рачунара биће познат 31.5.2018.

„Квиз знање је моћ“ – Мали дневник

Пробно тестирање за завршни испит

Израдом пробног теста из Математике, данас, 13.4.2018. тачно у 12 часова почело је пробно тестирање ученика осмог разреда за завршни испит.
Сутра је, по већ унапред објављеном распореду, пробно тестирање из Српског језика (од 9 до 11 часова), односно комбинованог теста ( од 11:30 до 13:30 ).
Циљ овог тестирања јесте провера припремљености малих матураната за предстојеће полагање завршног испита. Уједно, ово је прилика да се сагледа ниво и обим усвојеног градива из предмета који се полажу на матури.
Што се тиче наше школе, можемо рећи да су припреме вршене током целе године, а већ смо писали и о квизу „Знање је моћ“ који ће, искрено се надамо, још више помоћи нашим малим матурантима да што успешније положе предстојеће испите и, сходно оствареним резултатима, упишу и школу која им је на првом месту на листи жеља!
Срећно!  🙂

Maли дневник – математички клуб

Kвизом до мале матуре