Aрхива за ‘Родитељи’ категорију

Савет родитеља (п)одржао акцију чишћења нашег школског дворишта

Под слоганом „Можда смеће није наше, али је школа и школско двориште наше“ , а на предлог Савета родитеља наше школе, данас, 6. 10. 2019. године од 10 до 13 часова родитељи, ученици и неколико наставника наше школе сређивали су школско двориште како би школи вратили њен некадашњи сјај и уредност, с једне , а с друге стране , да својим примером покажу осталој деци, њиховим родитељима па и мештанима Земун Поља, како би требало да се опходе према околини у којој њихови најмлађи становници проводе највише свог времена.
Захваљујемо се нашим вредним родитељима, и деци који су данас својим примером показали свима нама како би сви ми требало да се опходимо према школи, њеној околини и екологији као једном од предуслова за срећније , здравије и безбрижније одрастање наше деце! 

🙂 ХВАЛА!

У сусрет Дечјој недељи (од 7. до 13. октобра 2019. године)

У сусрет Дечјој недељи (од 7. до 13. октобра)

Овогодишња Дечја недеља одржава се под слоганом:

„ДА ПРАВО СВАКО – ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО!“


На нашим просторима Дечја недеља се обележава од 1934. године, а од тада до данас, програмски циљеви се
развијају и мењају, пратећи стварне проблеме и анализирајући потребне промене у овој области, као и јавности на пуно остваривање дечијих права.
Ова манифестација је од 1987. године, на предлог организације Пријатељи деце Србије, уведена у Закон о друштвеној бризи о деци и сваког октобра је препознају и у њену реализацију се укључују многобројне владине институције, удружења грађана, као и угледни појединци посвећени деци
Од 2018.године Дечија недеља се налази у Закону о финансијској подршци породица.
С тим у вези и у нашој школи су почеле одређене припреме.
На фотографији: Ученици 5-1 са својом разредном ,Милицом Божић, промовишу активно учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу.

„Јесењи кутак“

Јесен са свим својим даровима и лепотама инспирисала је ученике 2 -5 и 2 – 6, као и њихове учитељице, Татјану Симоновић и Славицу Радивојевић, да направе „Јесењи кутак“ у својим учионицама 

Свечани пријем ђака првака

Пригодним програмом и уз срдачне речи добродошлице од стране директора школе, Богија Гогића, данас је у нашој школи обављен свечани пријем 153 ђака првака, разврстаних у шест одељења.
Била је ово прилика да се прваци , као и њихови родитељи, упознају са својим учитељицама, односно учитељем, који ће их у наредне четири године водити путевима знања, игре и забаве и, што је најбитније, да упознају своје другаре с којима ће делити наредних осам година ђачког живота и безбрижног детињства.
Сви су на поклон добили ђачки ранац са прибором , поклон Општине Земун.
Добро нам дошли, драги наши ђаци прваци! Срећно!

Одржан семинар „Дигитализација у настави“

У оквиру пројекта „2000 дигиталних учионица“ који су покренули Влада Републике Србије и Министарство просвете, данас, 28.8.2019. и у нашој школи је почео семинар на ову тему.
Семинару присуствује осамнаесторо наставника разредне и предметне наставе.
Иначе, у школској 2018/2019. години проведен је пилот пројекат „2000 дигиталних учионица“ у који је укључено 1000 учитеља првог разреда и 1000 наставника који предају у 5. разреду.
Тренутно се ради на наставку пројекта „2000 дигиталних учионица“ који до 1. септембра 2019. треба да обезбеди дигиталне учионице за све ђаке 1. разреда , као и за ђаке 2, 5. и 6. разреда у 500 школа одабраних за прву годину!